3 tegn på at du trænger til en klipning

Kan du ikke huske, hvornår du sidst var til frisør? Dit hår kan faktisk hjælpe dig med at finde ud af, om det er tid til at bestille en tid ved frisøren igen. I denne artikel gennemgår vi de klassiske tegn på, at du trænger til en klipning – uanset om du har langt eller kort hår eller en defineret frisure.

Dit hår ser slidt og brugt ud

I langt de fleste tilfælde kan du selv se, at du har brug for en klipning, hvis du bare ser godt nok efter. Selvfølgelig vil du ikke kunne se det på farven, men du vil kunne se det især i spidserne af dit hår. Dit hår er slidt og brugt, hvis det f.eks. har hvide dutter for enden af håret eller hvis det deler sig ude i spidserne. Det er nemlig to helt sikre tegn på at du har brug for at komme forbi frisøren. Det er nemlig tegn på spaltede spidser, og det er ikke noget, du kan pleje dig ud af, hverken med balsam, hårkur eller hårolie. Dit hår skal klippes, hvis du gerne vil have et sundt hår igen.

Du kan mærke modstand

Du kan dog også mærke det, hvis det er tid til en klipning igen. Hvis du fører dine fingre – eller din hårbørste – igennem håret og der ikke går lang tid, før de/den sidder fast, så er det på tide at komme forbi frisøren. Der kan selvfølgelig altid være knuder i håret, som du kan børste ud, men hvis det også sker umiddelbart efter en omgang med børsten, kan du være sikker på, at det er tid til en klipning. Det er igen spaltede spidser, som ikke forsvinder at sig selv.

Dit hår er gået i stå

Du har også brug for en klipning, hvis du føler, at dit hår synes at være stoppet med at vokse. Hvis du gerne vil have langt hår, vil du helt sikkert lægge mærke til det, hvis dit hår ikke synes at blive længere – og nej, det er ikke fordi at dit hår stopper med at vokse. Det vokser stadig, men slitagen æder det simpelthen op, så du ikke kan se det eller mærke det. Hvis du altså gerne vil være sikker på, at dit hår bliver langt, skal du regelmæssigt forbi din frisør for at undgå slitage.

De fleste frisører, bl.a. denne frisørsalon i Kolding, anbefaler, at du tager forbi frisøren hver 6. uge. Hår ser dog forskelligt ud og slides også forskelligt alt efter hvilken frisure du har, hvilken børste, du bruger, hvilke produkter og varmestyling du benytter dig af og selvfølgelig hvordan du plejer dit hår. Det er derfor ikke sikkert, at du har behov for en klipning så ofte eller måske har du brug for en klipning oftere. De seks uger er dog generelt en god rettesnor, så du husker de regelmæssige frisørbesøg og holder håret sundt.