Den hurtige historie om massage

Massage har en lang og fascinerende historie, der går helt tilbage til oldtiden, hvor den blev brugt som en helbredende metode i mange forskellige kulturer. I dag bruges massage stadig af folk over hele verden til at fremme sundhed og velvære, reducere stress og spændinger og forbedre det generelle velvære. Uanset om du er interesseret i at lære mere om oprindelsen af massage, eller hvordan den har udviklet sig gennem tiden, vil denne artikel give dig et kort overblik over massagens historie.

Oprindelsen i Kina

Man mener, at massagens oprindelse går tilbage til Kina, hvor den først blev brugt som en helbredende teknik. De tidligste optegnelser om massage går tilbage til omkring 3000 f.Kr., hvor den kinesiske kejser Fu Hsi siges at have beskrevet den praksis, hvor man trykker på forskellige dele af kroppen for at lindre smerter og behandle lidelser. Denne tidlige form for massage forsvandt gradvist efter at være blevet afløst af akupunktur, som stadig er meget udbredt i Kina i dag.

Det antikke Grækenland og Romerriget

Senere blev mange af de teknikker, der blev brugt i kinesisk massage, overtaget af de gamle græske og romerske læger. De omfattede gnidning, æltning, strygning og tryk på forskellige dele af kroppen for at fremme heling og mindske smerter. En række vigtige værker om disse metoder blev skrevet i denne periode, herunder De Medicina af Aulus Cornelius Celsus (25 f.Kr. – 50 e.Kr.) og De Re Medica af Pedanius Dioscorides (40-90 e.Kr.).

Opdagelsen af den svenske massage

Massagen spredte sig derefter til andre dele af verden, herunder Indien, Japan og Europa. I det 18. århundrede udviklede en svensk læge ved navn Per Henrik Ling et massagesystem, der er kendt som svensk massage, og som stadig er meget udbredt i dag. Dette system anvender lange, flydende strøg for at fremme afslapning og forbedre blodcirkulationen.

Massage i det 20. og 21. århundrede

I løbet af det 20. århundrede blev massage mere og mere populær som en måde at lindre stress og spændinger på. Den blev også brugt til at hjælpe folk, der var ved at komme sig efter skader eller operationer. I de senere år har massage vist sig at være effektiv til behandling af en række sygdomme som hovedpine, rygsmerter, gigt og karpaltunnelsyndrom. Ellers bruges massage også til generel velvære og som en del af et wellness/spa-program. I dag kan du også få massage i hjemmet som tilbydes af diverse klinikker og digitale platforme.