Derfor kan psykoterapi være løsningen på et liv i ubalance

Det er bestemt ikke sjovt at gå med følelsen af, at der er noget i livet, som ikke føles rigtigt. Endnu værre bliver det, når man ikke synes, man kan gøre noget ved problemet. Ofte kan det nemlig være så rodfæstet i vores væsen og vores vaner, at vi slet ikke er opmærksomme på, når vi er ved at køre ud af en spiral, ramme et alt for højt stressniveau eller måske snerre af dem vi har kær.

Men hvordan kan psykoterapi hjælpe?

Når man besøger en terapeut, er der tale om en faguddannet person, som har de redskaber, du skal bruge for at bryde fri fra de negative mønstre, som gentager sig i form af tanker eller handlinger – eller begge dele.

En psykoterapeut vil være i stand til at spore sig ind på de udfordringer, du har i livet, og ikke mindst give dig redskaber du kan bruge til at takle dine udfordringer.

Hvad end du døjer med stress, angst, traumer eller måske bare gerne vil fjerne barrierer og blive den bedste udgave af dig selv, så kan samtaleterapi være med til at rykke dig, så du bliver mere dig selv.

Glæden ved at få redskaber og tale ud om sine problemer kan gøre en kæmpe forskel i måden du opfatter livet på, og så er det med stor sandsynlighed også med til at styrke forholdet med folk omkring dig! Det er nemlig typisk sådan, at problemer og udfordringer kan skabe en mere sort verden, som kan være svær at dele med andre – ligesom det kan være svært for andre at sætte sig ind i din situation, hvilket kan gøre det svært at omgås hinanden naturligt i en god atmosfære. Derfor vil dine forhold også få stor gavn af, at du får gjort noget ved de udfordringer og problemer, som tynger dig i livet.

Og husk! Det er aldrig et nederlag at bede om hjælp, men derimod et tegn på selvindsigt og styrke.

Skal du selv bruge en god psykoterapeut? Så tøv ikke med at kontakte Lifework i Odense for hjælp til dine problemer.