Derfor skal du vælge veganske skønhedsprodukter

Der har sjældent været så stor fokus på, hvad vi kommer på vores hud og i vores hår. Ja, og for den sags skyld også vores kost, hvor flere og flere vælger at skifte til mere veganske produkter og træffe mere grønne valg.

Og nej, det er ikke kun i dine madvarer, at du aktivt kan fravælge at gøre brug af animalske produkter. Dine skønhedsprodukter er nemlig også med på samme bølge, da mange ønsker at overgå til denne type forbrugsvare.

Der findes derfor efterhånden mange varer, hvor der står vegansk på, så forbrugeren kan se, at det netop er et valg, der passer til deres livsstil. Men faktisk er der mange produkter i skønhedsindustrien, som primært består af ingredienser fra naturen. Nogle gør dog, som f.eks. lip balm, der indeholder bivoks, hvorfor veganere ikke kan eller vil benytte sig af det.

Nogle produkter kn dog sagtens tænke sig at være den ekstra investering værd. Det kan f.eks. være vegansk hårpleje, der udmærker sig ved ikke at bruge mere skarp kemi. Her er der nemlig ikke udelukkende tale om et skønhedsprodukt, men også et renseprodukt. Din shampoo skal trods alt kunne vaske dit hår og din hovedbund ren, hvorfor flere producenter benytter sig af mere skadelige materialer som kemi, parfume og silikone.

Men med en vegansk shampoo får du et produkt, som ikke er udvundet på dyr og som ikke indeholder de her skadelige og unaturlige ingredienser. Det giver ikke blot mening for den moderne forbruger, men kan være altafgørende, hvis man f.eks. har en tendens til at få en irriteret hovedbund eller måske tabe håret. Her er den veganske shampoo meget mere mild og nærende, hvilket er godt for kroppen og håret.

Dette betyder ikke, at man ikke kan få gode produkter, som ikke er helt veganske, men når du ser ”vegansk”-anmærkningen, så ved du trods alt, at der ikke er noget skidt i, som kan risikeres at have været udvundet fra dyr, testet på dyr eller indeholde kemi, der gør skade på dig.