Sådan får du slappet helt af

Der er generelt mange tanker, der kan påvirke os i en negativ retning – og gøre os enten mentalt eller fysisk trætte. Det er bl.a. ængstelige tanker, bekymringer om fremtiden, beklagelser over fortiden og meget andet. Det kan give spændinger og stress, som kan infiltrere både krop og sind og overvælde os.

Heldigvis er der dog meget, du kan gøre for at slippe af med de svære tanker, berolige dit sind, finde frem og for alvor slappe af. Vi har her samlet vores bedste bud på, hvordan du får slappet helt af i en ellers travl hverdag med familie, venner, fritidsaktiviteter og meget andet.

Lær at meditere

Der er generelt mange fordele ved meditation, både fysisk og mentalt. Det er bl.a. med til at reducere stress og angst, behandle depressionssymptomer samt kontrollere blodtryk.

Meditation findes i mange former, men i bund og grund går det ud på, at man træner og skærper sin opmærksomhed. Som nybegynder anbefaler vi, at du starter med visualiseringsmeditation. Det kan hjælpe dig med at slappe af og lindre din angst.

Hvis du vil i gang med visualiseringsmeditation, skal du til at starte med finde et roligt sted at sidde, holde ryggen ret og lukke dine øjne. Forestil dig en rolig beliggenhed, f.eks. en græsklædt bred ved en blødt strømmende bæk. Lev dig ind i beliggenheden ved at mærke brisen, varmen fra solen og duften af friske blomster. Træk vejret langsomt fra underlivet, fokuser på åndedrættet. Når en tanke eller følelse kommer ind i dit sind, forestil dig så at den tanke eller følelse sidder på et ahornblad, der flyder ned ad floden. Se bladet og accepter tanken eller følelsen. Det er ikke hverken dårligt eller godt – og fokusér så igen på dit åndedræt.

Begynd til yoga

Yoga er en fantastisk måde at finde fred og ro, når du føler, at dit sind kører rundt og ikke kan stå stille. Yoga giver dig nemlig en god krop-sind forbindelse. Teorien bag er, at det, der foregår i sindet, påvirker det, der foregår i kroppen. Yoga tager hensyn til denne forbindelse mellem krop og sind og har til formål at gavne alle aspekter af dit væsen. De forskellige stillinger i yoga er ikke kun med til at styrke og forbedre fleksibiliteten i din krop, stimulere organerne og arbejde på cirkulationen. Det er i høj grad også med til at stimulere hjernen og fremkalde fokus og ro. Til at starte med kan det være en god idé at tage et yogakursus, så du kan lære det grundlæggende, men ellers er lektioner hjemme i stuen, f.eks. fra YouTube, også glimrende redskaber i en ellers travl hverdag. Sørg dog blot for at du har et sted, hvor du kan dyrke det i ro og fred.

Regelmæssig massage

Massage går ud på at trykke og strække musklerne for at give kroppen en afslappende og helbredende behandling. Massage er dog ikke kun for dem, der dyrker hård sport eller er fysisk skadet. Det er for mennesker i stort set alle aldersgrupper på grund af alle dets fordele. Hvis man har spændinger eller smerter, kan man ved hjælp af massage få mere velvære i hverdagen og nedbringe sit forbrug af smertestillende medicin. Hvis man er stresset, kan en klassisk massage også hjælpe med at få renset tankerne og få ro til at komme ovenpå igen. Det er ren afslapning – og det er den perfekte måde at få tid og fred til at slappe af i en travl hverdag. Et massage gavekort er derfor den absolut bedste gave, du kan give dig selv.