Trænger du til nye tryklåsproteser?

At lede efter en tandtekniker kan være skræmmende. Der er mange forskellige skoler og kurser til rådighed, og det kan være svært at vide, hvilken der er den rigtige for dig. I dette blogindlæg vil vi diskutere de forskellige typer af tandteknikere og hjælpe dig med at beslutte, hvilken type der er den rigtige for dig.

Flere typer

Der findes to hovedtyper af tandteknikere: tandteknikere, der arbejder i laboratorier, og tandteknikere, der arbejder på klinikker. Laboratorieteknikere fremstiller typisk kroner, broer og proteser. De kan også lave specialfremstillede tandlægeapparater som f.eks. tandbøjler. Klinikteknikere yder normalt direkte patientpleje, f.eks. rengøring af tænder og aftrykstagning. Hvilken type tekniker du vælger, afhænger af dine behov og præferencer. Hvis du har brug for en person til at fremstille et individuelt tilpasset apparat, skal du finde en laboratorietekniker. Hvis du leder efter en person, der kan yde direkte patientpleje, skal du finde en kliniktekniker.

Vælg den rette tandtekniker til dine behov

Når du leder efter en tandtekniker, er det vigtigt at vælge en person, der har erfaring og viden om den type arbejde, du har brug for. Hvis du har brug for en specialfremstillet prototype, skal du finde en tekniker, der har erfaring med at lave dem. Hvis du leder efter en person, der kan yde direkte patientpleje, skal du finde en tekniker, der har erfaring med at arbejde med patienter. Du kan bede din tandlæge om anbefalinger eller søge i onlinefortegnelser som f.eks. på American Dental Associations websted. Når du har fundet et par potentielle teknikere, skal du aftale en tid til at mødes med dem og drøfte dine behov. Med lidt research kan du finde den rigtige tandtekniker til dig.

Typer af opgaver en tandtekniker kan udføre

Tandteknikere, der arbejder i laboratorier, fremstiller typisk kroner, broer og proteser. De kan også fremstille specialfremstillede tandlægeapparater som f.eks. tandbøjler. Klinikteknikere yder normalt direkte patientpleje, f.eks. ved at rense tænder og tage aftryk. Hvilken type tekniker du vælger, afhænger af dine behov og præferencer. Du kan bede din tandlæge om anbefalinger eller søge i onlinefortegnelser. Når du har fundet et par potentielle tandteknikere, skal du aftale en tid til at mødes med dem og drøfte dine behov. Med lidt research kan du finde den rigtige tandtekniker til dig.

Et par begreber

Tryklåsproteser: En type proteser, der holdes på plads ved hjælp af sugning og det naturlige tryk fra tandkødsvævet. Den holdes ikke på plads af nogen form for klæbemiddel. Tandtekniker Marianne Rosenbeck i Aarhus tilbyder tryklåsproteser. Klik ind for at læse meget mere om denne indgreb. Det er et trygt sted at vælge, hvis det er dette, du har brug for hjælp til.

Retention: En tandproteses evne til at forblive i sin rette position i munden. En velsiddende protese skal have en god retention.

Specialfremstillet: Fremstillet i henhold til en persons specifikationer. Skræddersyede tandproteser fremstilles for at passe til hver enkelt patients unikke behov og præferencer.

Direkte patientpleje: Pleje, der ydes til patienter af sundhedspersonale som f.eks. sygeplejersker, læger og tandlæger. Direkte patientpleje kan omfatte måling af livstegn, medicinering og følelsesmæssig støtte.